Buddy’s aan het woord

Buddy Sam:
“Colitis ulcerosa kan ervoor zorgen dat jij je leven tijdelijk op hold moet zetten betreft vooruitgangen, omdat je ziekte je daartoe dwingt. Het is vrij lastig om te behandelen. Het is vaak “spelen” met medicijnen en hopen dat het aanslaat. Het kan jaren goed gaan en dan opeens weer fout gaan, waarbij je vaak een lange tijd ziek bent.”

Buddy Julia:
“Ik hoop dat ik met mijn eigen ervaringen een peer kan helpen en laten zien dat hij/zij er niet alleen voor staat. Zelf weet ik hoe fijn erkenning en herkenning kan zijn. Daarnaast vind ik dat er nog veel te verbeteren valt aan transities, en ik hoop een ander hierbij zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.”

Buddy Daan:
“10 jaar leven met Crohn geeft een hoop en neemt een hoop. Lessen die ik eruit geleerd heb, zijn voornamelijk doorzetten, hoop houden en nooit opgeven… Ik bied mijn peer graag een luisterend oor. Advies als daarom gevraagd wordt. Maar vooral een accepterende houding. Ik hoop de peer een positieve stimulans te geven in de omgang met zijn/haar aandoening. Ik zie ernaar uit iemands leven een beetje mooier te maken!”

talk-1034161_1920